Sparta nadert koploper FC Dordrecht na zege op Achilles '29

Na een nipte thuiszege op Achilles '29 heeft Sparta Rotterdam nog maar één punt achterstand op Jupiler League-koploper FC Dordrecht. De ploeg van trainer Adrie Bogers won dankzij een treffer van Soufian El Hassnaoui (1-0).

Al na zeven minuten kreeg Sparta een eerste mogelijkheid via Johan Voskamp, maar na zeven minuten kopte de spits in het zijnet. In de 25ste minuut stichtte Voskamp opnieuw gevaar. Dit keer bracht doelman Christian de Haan redding op zijn schot.

Nadat Roald van Hout na ruim een half uur een grote kans had gemist na een goede actie van Donovan Slijngard was het kort daarna - in de 33ste minuut - wél raak. Van net buiten het strafschopgebied schoot El Hassnaoui (foto) hard en laag in de linkerhoek.

Donovan Deekman had nog voor rust Sparta's tweede treffer van de avond moeten maken, maar de aanvaller schoot over. In de tweede helft was de thuisclub via Jeremy de Nooijer, Van Hout en Voskamp dicht bij een voortijdige beslissing, maar het bleef lang spannend.

Achilles '29 liet zich in de slotfase via Steven Edwards, Thijs Hendriks en Freek Thoone nog wel zien, maar zij slaagden er niet in te scoren. Het bleef uiteindelijk bij 1-0 op Het Kasteel, waardoor de Rotterdammers nu 31 punten hebben uit vijftien duels. Slechts één minder dan FC Dordrecht. Achilles '29 heeft dertien punten en bezet daarmee de negentiende plaats.