Sparta maakt inhaalslag en wint terecht

Sparta Rotterdam heeft de eerste punten van het seizoen gepakt. Op het eigen Kasteel werd Willem II met 2-1 geklopt.

De Rotterdammers waren het duel frivool begonnen en creëerden al snel enkele kansen. De bedrijvige Rydell Poepon kreeg aardige mogelijkheden, maar mikte matig. Na een kwartier viel plots het doelpunt aan de andere kant. Met een vrije trap vond Jasper Waalkens het hoofd van Bart Biemans, die eenvoudig Ayodele Adeleye in de lucht klopte.

De ploeg van Frans Adelaar zocht vervolgens weer de aanval en zag Edouard Duplan kansen missen. De Tilburgers probeerden het via counters en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Ook na rust was Sparta driftig op zoek naar doelpunten en dat werd na een uur beloond. Duplan vond Kevin Strootman die voor de gelijkmaker zorgde.

Het was niet voldoende voor de Rotterdammers. Onder aanvoering van Strootman en Nathan Rutjes bleef de druk op het doel van Maikel Aerts groot. Een sluwe steekpass van Rutjes zette Poepon vrij voor de Brabantse goalie. Waar hij in de eerste helft faalde, was de spits nu wel scherp en rondde hij beheerst af.

Na een aantal benauwde slotminuten slaagde Sparta er in de eerste punten van dit seizoen te pakken. Willem II, de koploper na de eerste speelronde heeft evenveel punten als de opponent die het zaterdagavond trof.