Sparta laat Voskamp en tien anderen vertrekken

Reacties

Sparta Rotterdam heeft elf spelers laten weten dat zij geen toekomst hebben bij de club. Johan Voskamp is de meest bekende naam, voor hem zit er bij een eventuele Jupiler League-titel dus geen Eredivisie-avontuur in.

Sparta laat Voskamp en tien anderen vertrekken

Behalve Voskamp zien ook Yesin Ben Mohamadi, Huseyin Dogan, Giovanni Hiwat, Romano van der Stoep en Melvin Vissers hun aflopende contract niet verlengd worden. De opties in de contracten van Yaël Eisden, Ottar Karlsson en Christian Supusepa worden niet gelicht. De aan Fortuna Sittard verhuurde Youri Loen zal eveneens vertrekken, net als Cody Claver, die op amateurbasis aan Sparta verbonden is.

Door veel spelers te laten vertrekken creëert Sparta ook de nodige ruimte in het spelersbudget. De Rotterdammers kunnen het kampioenschap in de Jupiler League en de bijbehorende promotie naar de Eredivisie bijna niet meer ontgaan. Sparta staat met nog zes wedstrijden te gaan elf punten voor op VVV-Venlo, dat bovendien een duel meer gespeeld heeft.

Toekomstperspectief
Voor Mart Dijkstra lonkt dan ook een terugkeer naar het hoogste niveau. De 25-jarige verdediger, die zijn contract vrijdag verlengde tot medio 2019, kwam met SC Cambuur al uit in de Eredivisie. 'We zijn bezig aan een goed seizoen en werken toe naar een mooi slot', zegt Dijkstra op de clubsite van de Kasteelclub. 'Persoonlijk kies ik met deze contractverlenging ook voor een  toekomstperspectief met mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.