Sparta laat naast NEC, Roda JC na de rust langs Achilles

NEC moet de koppositie in de Jupiler League voorlopig delen na de zwakke slotfase van zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam. Daarentegen wist directe concurrent Roda JC Kerkrade wel te winnen in Groesbeek.

Sparta Rotterdam - NEC 2-2
NEC was dicht bij de achtste competitiezege op rij, maar de krankzinnige slotfase werd de ploeg van trainer Ruud Brood fataal. Voor de rust waren Kevin Conboy en Sjoerd Ars verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand.

Die stand bleef intact tot de 88ste minuut. In een tijdsbestek van vijf minuten kwam het elftal van trainer Gert Kruys alsnog langszij. Youri Loen nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening, terwijl Denis Mahmudov diep in blessuretijd de eindstand bepaalde op 2-2. NEC moet daardoor de eerste plaats delen met Roda JC Kerkrade. Sparta Rotterdam is na twaalf speelronden terug te vinden op plaats zeven.

Achilles '29 - Roda JC Kerkrade 0-4
Roda JC Kerkrade beleefde uiteindelijk een makkelijke middag, al ging het voor de rust niet eenvoudig in Groesbeek. Laagvlieger Achilles hield knap stand, maar gaf het in de tweede helft binnen tien minuten weg. Frank Demouge opende in de 49ste minuut de score, terwijl Marc Höcher vijf minuten later vanaf elf meter de marge op twee zette en Johan Plat kort daarna zelfs de 0-3 op het scordebord zette. Het slotakkoord was voor Höcher, die met zijn tweede treffer van de middag voor de eindstand zorgde.