Sparta laat gouden kans op zege bij Heracles onbenut

Heracles Almelo en Sparta Rotterdam hebben na een vermakelijk duel in het Polman Stadion de punten gedeeld: 2-2. Sparta stapte als morele verliezer van het veld, aangezien Thomas Verhaar in blessuretijd een strafschop miste.

Heracles won dit seizoen nog maar één Eredivisie-duel, op 14 augustus was de ploeg met 3-1 te sterk voor Willem II. Daarna bleven de Almeloërs acht duels zonder zege. Ook Sparta was in de competitie alweer vier wedstrijden zonder overwinning, maar dinsdag stuntten de Rotterdammers wel in het KNVB-bekertoernooi door PSV uit te schakelen (3-1).

Ten opzichte van dat duel keerden bij Sparta onder anderen aanvoerder Michel Breuer en Verhaar terug in de basisopstelling. Laatstgenoemde was in de 44ste minuut de vormgever van de Rotterdamse openingstreffer. Verhaar gaf de bal na een fraaie combinatie voor op El Azzouzi, die van dichtbij binnen tikte.

Even daarvoor had scheidsrechter Ed Janssen een doelpunt van Thomas Bruns afgekeurd wegens buitenspel. Invaller Robin Gosens liet Sparta-doelman Roy Kortsmit tien minuten na rust schrikken met een voorzet, die boven op de lat belandde. In de 68ste minuut was het alsnog raak voor Heracles. De ingevallen Brahim Darri kreeg de bal na een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en schoot hem met bijzonder veel gevoel in de kruising.

Tien minuten voor tijd maakte Brandley Kuwas de comeback van de thuisploeg compleet door oog in oog met Kortsmit koel te blijven en beheerst af te ronden. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant echter alweer in. Loris Brogno schoot op aangeven van Mart Dijkstra loepzuiver raak in de verre hoek. In de extra tijd kreeg Verhaar nog dé kans om het duel te beslissen, nadat Justin Hoogma Sparta-invaller Finn Stokkens onderuit had gehaald in het zestienmetergebied. Verhaar zag zijn strafschop echter knap gekeerd worden door Bram Castro.

Door het gelijkspel in Almelo heeft Heracles nu één punt meer dan hekkensluiters Go Ahead Eagles en Roda JC Kerkrade. Sparta stijgt in ieder geval tijdelijk naar de achtste plaats. FC Utrecht kan daar zondag in het duel met NEC (14.30 uur) weer overheen.