Sparta laat Belgen direct komen

Sparta heeft per direct Davy De Fauw en Brian Vandenbussche overgenomen van Club Brugge. De Rotterdmse club trok de Belgische spelers onlangs aan, om vanaf volgend seizoen in het rood-wit te spelen. Maar coach Frank Rijkaard drong aan op een directe overgang.

Zowel De Fauw als Vandenbussche tekende een contract dat hem tot de zomer van 2004 aan Sparta bindt. Tot op heden kwamen beide twintigjarigen uit voor het tweede elftal van Club.

Sparta besloot de twee spelers per direct over te laten komen omdat 'de technische staf een voorkeur heeft voor een geleidelijker overgang van de twee beloften naar de selectie van Sparta', aldus de website van de Rotterdammers. Bovendien moet Rijkaard afrekenen met een flink aantal geblesseerden.

Zo kampt doelman Frank Kooiman met een schouderblessure. Reden voor Sparta om doelman Vandenbussche al als derde doelman aan te stellen. Rijkaard wilde rechtsback De Fauw ook eerder in zijn selectie hebben, met het oog op volgend seizoen.

Vrijdag 1 maart sluit de overschrijvingstermijn. Sparta gaat er van uit, dat de formaliteiten op dat moment geregeld zijn en dat beide Belgen zich al dezelfde dag in Rotterdam voor de ochtendtraining komen melden. Komende zondag speelt Sparta een belangrijk degradatieduel met Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's