Sparta kwartfinalist dankzij hattrick-held El Azzouzi

Reacties

Sparta Rotterdam heeft dankzij Zakaria El Azzouzi optimaal geprofiteerd van een rode kaart voor Lerin Duarte. Met tien man ging Heracles Almelo in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi ruim onderuit: 0-3.

Sparta kwartfinalist dankzij hattrick-held El Azzouzi

De huidige nummer tien en twaalf van de Eredivisie speelden anderhalve maand geleden nog met 2-2 gelijk tegen elkaar in Almelo. Het bekerduel had alles weg van een gelijkwaardige ontmoeting, tot  Lerin Duarte zich in de 29ste minuut liet gaan. De middenvelder van Heracles werd geprovoceerd door Loris Brogno, die de bal van dichtbij hard tegen de op de grond liggende Duarte trapte na een overtreding. De Heraclied reageerde door de Sparta-aanvaller een tik in het gezicht te geven. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was onverbiddelijk en stuurde Duarte van het veld.

Met tien man kreeg Heracles via Samuel Armenteros nog wel kansen om de score te openen, maar het waren de bezoekers die als eerste toesloegen. Zakaria El Azzouzi brak vlak na rust de ban. Thomas Verhaar bracht de spits met een gevoelig stiftje perfect in stelling. El Azzouzi knikte raak in de korte hoek buiten het bereik van doelman Bram Castro: 0-1.

El Azzouzi gooide het duel nog geen kwartier later zelf in het slot. Castro redde nog op een schot richting de verre hoek van Brogno, maar uit de rebound was het voor Sparta dankzij El Azzouzi alsnog raak. Het was voor de twintigjarige Ajax-huurling zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Heracles-trainer John Stegeman bracht met Jaroslav Navrátil en Daryl van Mieghem halverwege de tweede helft twee verse krachten in het veld om het tij nog te keren. Het was Sparta-doelman Roy Kortsmit die met een redding op een kopbal van Robin Gosens voorkwam dat er een aansluitingstreffer kwam. El Azzouzi klaarde vlak voor tijd de klus door het laatste beetje spanning weg te nemen. De spits maakte zijn hattrick compleet door van dichtbij binnen te tikken: 0-3.

Het was tevens het slotakkoord van de laatste achtste finale in het KNVB-bekertoernooi. De loting voor de kwartfinale vindt donderdagavond nog plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.