Sparta klimt naar tweede plaats, Volendam wint weer

Koploper FC Volendam zette dankzij een ongekende productie van Bert Steltenpool ook Jong PSV opzij. Sparta Rotterdam loste Achilles '29 af als nummer twee in de Jupiler League.

FC Volendam – Jong PSV 3-0
Jack Tuijp en Henny Schilder werden vooraf gehuldigd voor hun driehonderdste wedstrijd voor FC Volendam, maar het was Bert Steltenpool die de held van de avond werd. De aanvaller was met zijn eerste hattrick de beul voor Jong PSV. Hij opende de score in de 27ste minuut met een fraai schot van afstand om elf minuten later al frommelend de marge te verdubbelen.

Tien minuten na rust maakte Steltenpool zijn feestje compleet door met een stift ook de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Daarmee was ook de vijfde zege voor FC Volendam in veilige haven. Met zestien punten na zes speelrondes is de ploeg van trainer Robert Molenaar afgetekend koploper.

Sparta Rotterdam – Achilles '29 3-0
Achilles '29 heeft in Rotterdam de tweede nederlaag op rij geleden en is daardoor ook de tweede plaats kwijtgeraakt. Al na minder dan een minuut incasseerden de gasten de eerste tegenvaller. Na een schot van Yaël Eisden verdween de bal via Achilles-middenvelder Jop van Steen in het Groesbeekse doel.

Sparta kon met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op zoeken dankzij de benutte strafschop van Thomas Verhaar, die mocht aanleggen van elf meter na een domme overtreding van Mischa Boelens. Ook Sparta-aanvoerder Michel Breuer had zijn bijdrage, want hij redde bij een 1-0 stand op de doellijn. Met het nodige fortuin maakte invaller Giovanni Hiwat halverwege de tweede helft een einde aan de illusies van Achilles '29. Door de zege klom Sparta ten koste van onder meer de Groesbekers naar de tweede plaats.

VVV-Venlo – Go Ahead Eagles 2-1
Go Ahead Eagles heeft een pas een plaats moeten maken. De Deventer formatie leverde na drie overwinningen op rij weer punten in. Het begon in de achtste minuut met een fout van Erik Cummins. De doelman trapte de bal tegen Ralf Seuntjes aan om daarna te moeten toezien hoe de aanvaller van VVV het afmaakte. Elvio van Overbeek repareerde nog voor rust de schade, maar een gelijkspel bleek te hoog gegrepen. Vito van Crooij zorgde in de laatste seconde voor een Limburgse feestje.

Fortuna Sittard – FC Dordrecht 0-5
FC Dordrecht heeft de tweede zege op rij geboekt. De ploeg van trainer Harry van den Ham kende weinig moeite met het slap spelende Fortuna Sittard, dat na de 0-6 tegen FC Volendam weer hard onderuit ging op eigen veld. Na 45 minuten was de wedstrijd in Limburg gespeeld na goals van Jeroen Lumu, Fahd Aktaou, Alvin Daniels en Rangelo Janga. De laatste zorgde na rust voor het enige wapenfeit van de gasten.