Sparta kleineert Roda en doet weer mee om play-offs

Reacties

FC Eindhoven heeft na een zege op Telstar de vierde periode in de Jupiler League voor het grijpen. Ook Sparta deed uitstekende zaken in de strijd om de play-offs, door met grote cijfers te winnen van Roda JC Kerkrade.

Sparta kleineert Roda en doet weer mee om play-offs

Sparta – Roda JC 6-0
Trainer Alex Pastoor (foto) zei vrijdag voor het duel met NEC nog dat het gebrek aan scorend vermogen zijn elftal vaak opbreekt. Maar tegen Roda JC hadden de Spartanen geen last van die kwaal.

Denis Mahmudov was de grote man met drie treffers, Johan Voskamp (twee) en Pieter Nys verzorgden de rest van de productie. Voor Sparta was het een belangrijke zege met betrekking tot nacompetitievoetbal, want het gat met de nummer acht De Graafschap is nog maar een punt. Bovendien is het doelsaldo van de Rotterdammers nu beter.

Voor Sparta is het gunstig als FC Eindhoven de vierde periode pakt, zodat de nummer acht in de eindstand zeker de play-offs ingaat.

FC Eindhoven - Telstar 1-0
Hoewel de titelstrijd in de Jupiler League beslist is in het voordeel van NEC, blijft het elftal van Jean-Paul de Jong als nummer twee zijn sportieve plicht vervullen. Branco van den Boomen werd vlak voor rust op aangeven van Tom Boere de matchwinner.

Eindhoven domineerde, maar toch kreeg Telstar nog een goede kans op de gelijkmaker. Tarik Tissoudali kon na een fout van Chiró N'Toko uithalen. De Eindhovense keeper Tom Muyters voorkwam de gelijkmaker echter met een uiterste krachtsinspanning.

RKC Waalwijk - VVV-Venlo 0-0
Met dit gelijkspel schieten beide ploegen weinig op in de strijd om de vierde periode, die nu naar FC Eindhoven lijkt te gaan (vier punten voorsprong op een groep ploegen met nog drie wedstrijden te gaan). VVV was de belangrijkste achtervolger van de blauw-witten, terwijl RKC als nummer laatst van de reguliere ranglijst nog wel een aardig balletje meespeelde in de vierde periode.

De Limburgers lieten zich in aanvallend opzicht het meeste gelden, maar het was verder verre van overtuigend wat zich in het Mandemakers Stadion afspeelde.

Overige uitslagen:

Achilles '29 - MVV Maastricht 0-2
De Graafschap - FC Volendam 0-2
Fortuna Sittard - FC Den Bosch 0-0
Helmond Sport - Almere City 1-0
Jong FC Twente - FC Emmen 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.