Sparta kiest uit financiële noodzaak voor kunstgras

Reacties

Sparta Rotterdam stapt met frisse tegenzin over op kunstgras. De Kasteelclub laat weten dat het uit financiële overwegingen niet anders kan.

Sparta kiest uit financiële noodzaak voor kunstgras

'Het kunstgras heeft bij weinig Spartanen de voorkeur. Er zijn echter veel noodzakelijke bezuinigingen en beslissingen afhankelijk van de aanleg van een kunstgrasveld', aldus Rob Westerhof, voorzitter van de Stichting Sparta 1888. Sparta kampt voor volgend seizoen met een begrotingstekort van 2,5 miljoen euro, wat het door middel van vergaande bezuinigingen terug gaat dringen tot één miljoen. Dat begrotingsgat hoopt het met behulp van externe financiers af te dekken.

'Een sluitende begroting zonder externe dekking is, zolang Sparta in de Jupiler League speelt, niet te realiseren vanwege hoge huisvestingskosten en een bewuste keuze voor een volwaardige eigen jeugdopleiding', licht de traditieclub toe op de eigen website.

Directeur Manfred Laros legt de financiële voordelen van de keuze voor kunstgras verder uit: 'De onderhoudskosten zullen significant afnemen. In totaal is een kostenbesparing van bijna twee miljoen euro in vijf jaar te realiseren door deze beslissing.' Volgens hem had Sparta deze zomer zijn hele grasmat en veldverwarming moeten vervangen als het niet voor kunstgras had gekozen.

Sparta is bezig aan een rampzalig seizoen en staat zestiende in de Jupiler League. Sinds eind november won de club uit Rotterdam-West geen enkele thuiswedstrijd meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.