Sparta in Enschede kansloos in Bryan Ruiz-show

FC Twente is met dank aan Bryan Ruiz weer een stap dichter bij de Nederlandse titel. Sparta Rotterdam kon de Enschedese druk precies één helft weerstaan, maar incasseerde vlak na rust drie goals (3-0).

FC Twente leek ondanks het ontbreken van Miroslav Stoch geen naweeën te ondervinden van de uitschakeling door Feyenoord in het bekertoernooi. Sparta bereikte met de nodige moeite het rustsignaal zonder tegendoelpunten. Van de goede moed verzameld in de rust was binnen vijf minuten in de tweede helft niets meer over. Ruiz was met een zuivere hattrick verantwoordelijk voor de ommekeer.

De Costaricaan brak met een knappe kopbal al in de eerste minuut na rust de ban namens FC Twente. Vier minuten later stond zijn naam drie keer op het scorebord. Ruiz stuurde bij een strafschop Sparta-keeper Aleksander Seliga de verkeerde kant op om niet veel later met een individuele actie de Rotterdamse defensie het nakijken te geven.

Sparta, dat na de tweede gele kaart voor Milano Koenders in de 48ste minuut met tien man verder moest, bleef meer leed bespaard. FC Twente was heer en meester, maar de koploper in de Eredivisie liet na het overwicht in meer doelpunten uit te drukken.

De winst op Sparta was voor FC Twente de 23ste competitiezege van dit seizoen. Daarmee evenaarden de Tukkers hun clubrecord uit het seizoen 1973/74 (23 overwinningen in 34 duels).