Sparta herstelt zich met ruime zege op Den Bosch

RKC Waalwijk leek af te gaan op een nederlaag tegen FC Dordrecht, maar kende een goede slotfase. Sparta Rotterdam won na drie nederlagen weer eens en was veel te sterk voor FC Den Bosch.

FC Dordrecht-RKC Waalwijk 1-2FC Dordrecht leek op weg naar een kleine stunt toen het na 65 minuten op voorsprong kwam door een treffer van Bart van Hintum. RKC Waalwijk bleef echter de tweede plaats in de Jupiler League in handen houden - met negen punten achterstand op koploper FC Zwolle - door een sterke eindfase. Donny de Groot tekende vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker en Karim Bridji (foto) bezorgde de Brabanders diep in blessuretijd zelfs nog de overwinning.

Sparta Rotterdam-FC Den Bosch 4-0Het seizoen van de Rotterdammers leek uit te draaien op een ramp. Coach Jan Everse stapte op omdat hij het gevoel had de boel niet meer aan de gang te kunnen krijgen en in de laatste drie wedstrijden pakte de ploeg geen enkel punt. Tegen FC Den Bosch was er weer plots het herstel. James Holland en Michiel van den Berg scoorden voor rust. Joey Godee en Johan Voskamp (via een strafschop) deden dat na rust. Foto: VI Images