Sparta haalt Bokila en raakt Willems kwijt aan PSV

PSV heeft zich versterkt met Jetro Willems. De vleugelverdediger komt over van Sparta Rotterdam, dat daardoor de financiële mogelijkheden kreeg om Jeremy Bokila te huren van SV Zulte Waregem.

Sparta haalt Bokila en raakt Willems kwijt aan PSV

'Jetro zal ons verlaten', bevestigde algemeen/technisch directeur Wiljan Vloet. 'Hij wil graag de stap maken naar de Eredivisie en deze overgang kunnen wij niet tegenhouden. Vanwege het vertrek van Jetro nemen wij de beslissing om een speler uit Jong Sparta door te schuiven naar de A-selectie en om Jeremy Bokila naar Rotterdam te halen.

Het financiële beleid moet verantwoord blijven, en dat is alleen mogelijk met deze huurconstructie waarbij het risico voor Sparta laag blijft. Ik zal het nog een keer duidelijk uitspreken, Sparta heeft geen geld om transfersommen te betalen', besloot Vloet.

Bokila heeft een verleden in de Jupiler League bij AGOVV Apeldoorn, waar hij in de periode 2007-10 in totaal 96 wedstrijden speelde en 31 keer scoorde. Afgelopen seizoen speelde hij voor Zulte, maar trainer Darije Kalezic achtte het voor de ontwikkeling van de aanvaller beter dat hij wekelijks aan spelen zou toekomen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's