Sparta haalt Bergkamp weer naar Rotterdam

Reacties

Vier jaar na zijn vertrek bij Excelsior keert Roland Bergkamp terug in Rotterdam. De 24-jarige spits heeft een tweejarig contract getekend met Sparta, dat hem transfervrij overneemt van FC Emmen.

Sparta haalt Bergkamp weer naar Rotterdam

Bergkamp maakte in het seizoen 2009/10 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Excelsior, dat hij twee jaar later na 10 treffers in 64 duels verruilde voor Brighton & Hove Albion. Voor die Engelse club speelde de in Amstelveen geboren aanvaller nooit één wedstrijd. Ook een verhuurperiode bij Rochdale was geen succes, waardoor hij bij VVV-Venlo al na één seizoen weer terugkeerde in Nederland.

Als spits van Emmen hervond Bergkamp zijn productiviteit, getuige 26 goals in twee seizoenen Jupiler League. Eén daarvan maakte hij vorig jaar op het Het Kasteel, zijn nieuwe thuishaven. 'In de afgelopen seizoenen heb ik meerdere keren op Het Kasteel mogen spelen. Het aanrijden naar het stadion en de sfeer op de tribune maakten dit mooie wedstrijden om te spelen. Ik ben trots dat ik vanaf dit seizoen in het rood-witte shirt op Het Kasteel mag voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.