Sparta geen partij voor Groningen op stoom

FC Groningen heeft 2007 in stijl afgesloten. Sparta Rotterdam was op het eigen Kasteel het slachtoffer (1-3). Stefan Nijland was de grote man bij Groningen, dat klom naar de derde plaats.

Sparta geen partij voor Groningen op stoom

Nijland begon nog wat aarzelend door twee keer op Sander Westerveld te stranden in kansrijke positie. Maar eenmaal warmgedraaid bleek de negentienjarige spits wél trefzeker. Nijland opende de score in Rotterdam.

Hij reageerde attent toen Groningen een vrije trap kreeg en die snel nam. Nijland omspeelde Westerveld en tikte de bal met links in het lege doel. Sparta kwam net voor rust gelukkig langszij. Een directe vrije trap van Sepp De Roover werd van richting veranderd, waardoor Brian van Loo kansloos was.

Na rust bleef Groningen vaardiger en meer een team dan het hardwerkende, maar nauwelijks dreigende Sparta. De manier waarop de ploeg van coach Ron Jans opnieuw een voorsprong nam, was alleszeggend.

De aanval begon met een balletje door de benen door Koen van de Laak en kwam via Marcus Berg bij Goran Lovre. De Kroaat zette voor en Nijland was ter plekke om nu met rechts toe te slaan. Lovre maakte zelf koppend de 1-3, waardoor Sparta definitief geklopt was.

FC Groningen boekte de vierde zege op rij en de zevende in de laatste acht Eredivisieduels. De opmars leverde een derde plaats op, achter Feyenoord en PSV en net vóór Ajax. De Amsterdammers, die twee wedstrijden minder speelden, kunnen zondag weer passeren als ze winnen bij VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's