Sparta en Willem II boeien met raar scoreverloop

Sparta Rotterdam kan zich als morele winnaar beschouwen na het degradatieduel met Willem II. Op Het Kasteel, waar de Spartanen alvast hun 120ste verjaardag vierden, leken de Tilburgers de zege voor het grijpen te hebben. Totdat Sparta net zo verrassend terugsloeg (2-2).

De doelpunten vielen alle op momenten dat de tegenstander de zaak onder controle leek te hebben. Sparta was tot aan de vijftigste minuut de betere ploeg. Charles Dissels en Yuri Rose troffen de lat.

Willem II rondde daarna wél trefzeker af in het redelijke matte duel. Frank Demouge stuurde Mohamed Messoudi weg en de middenvelder kon geheel vrij op Sander Westerveld af. Messoudi won het persoonlijke duel en scoorde.

Binnen vijf minuten volgde een tweede treffer voor de gasten. Demouge kopte uit de rebound raak nadat Messoudi had voorgegeven en Christophe Gregoire had ingekopt. Bij beide goals legde de Sparta-defensie de Willem II'ers veel te weinig in de weg.

De wedstrijd kantelde dankzij eenzelfde periode van vijf minuten voor het andere doel. Rose bleef koel oog in oog met Kenneth Vermeer en Thomas Bælum werkte de bal vervolgens in zijn eigen doel: 2-2. Sparta leek zelfs door te drukken, maar een derde doelpunt bleef uit.

Gezien de posities op de ranglijst van de Eredivisie is het punt voor Sparta vooralsnog van grotere waarde. De ploeg van coach Foeke Booy heeft met nog drie duels te gaan vijf punten voorsprong op de fatale laatste plaats en drie op de bovenste play-offplek. Willem II heeft drie punten minder en moet nog stijgen om veilig te zijn.