Sparta en Volendam domineren kweekvijver met routine

Reacties

Sparta Rotterdam en FC Volendam strijden vrijdagavond om de koppositie in de Jupiler League. Ervaring maakt daarmee vooralsnog het verschil in de kweekvijver van het betaalde voetbal.

Sparta en Volendam domineren kweekvijver met routine

In een competitie die bulkt van tieners en twintigers, zijn Sparta en Volendam twee van de weinige clubs die een beroep doen op routine. Sparta-verdediger Michel Breuer (35, foto) heeft zo'n driehonderd Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam en heeft daarmee meer ervaring op het hoogste niveau dan de selecties van pak 'm beet SC Telstar, Helmond Sport en RKC Waalwijk bij elkaar. Ook Volendam schat routine op waarde. Kees Kwakman (32, foto onder), Henny Schilder (31) en Jack Tuijp (32) geven de jonge ploeg sturing én een gezicht.

Trainers Robert Molenaar (Volendam) en Alex Pastoor (Sparta) hebben geen geheimen voor elkaar. De twee speelden samen bij Volendam en werkten samen bij Excelsior en NEC. Bij eerstgenoemde club liep Molenaar stage bij Pastoor, in Nijmegen was hij de rechterhand van de coach die deze week een nieuw contract tekende op Het Kasteel.

Thomas Verhaar is dit seizoen de grote sensatie van Sparta. Hij speelde in 2014 nog voor de Rotterdamse hoofdklasser VOC, maar werd onlangs uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode in de Jupiler League. Met elf doelpunten in twaalf wedstrijden is de 27-jarige spits topscorer van zijn club. Ook Loris Brogno, een 23-jarige Belgische aanvallende middenvelder, presteert met negen goals en zeven assists zeer sterk. Hij ontbreekt tegen Volendam echter vanwege een schorsing.

Bij Volendam heeft trainer Molenaar voorin een luxeprobleem. Kiest hij voor de geslepen Tuijp, de elf jaar jongere Bert Steltenpool of voor een combinatie van die twee? Steltenpool is met zeven goals clubtopscorer, maar moest de afgelopen weken genoegen nemen met een plekje op de bank waar bij Het Andere Oranje bekende namen als Gijs Luirink en Jeroen Verhoeven dit seizoen ook hun vaste plek hebben.

Het duel tussen koploper Sparta Rotterdam (33 punten) en achtervolger Volendam (30) begint vrijdag om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.