Sparta derde club met titel in Eerste Divisie én Eredivisie

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zich maandagavond door een zege op Jong Ajax (3-1) tot de kampioen van de Jupiler League gekroond. Daarmee is het de derde club in de historie die in de clubgeschiedenis zowel een kampioenschap in de Eredivisie als een titel in de Eerste Divisie mocht vieren.

Sparta derde club met titel in Eerste Divisie én Eredivisie

DWS en AZ zijn de twee clubs die de Kasteelheren voorgingen. De Alkmaarders vierden twee kampioenschappen op het hoogste (1981 en 2009) en tweede niveau (1996 en 1998). DWS vierde het titelfeest in de Eredivisie in 1964, een jaar na het kampioenschap een trede lager.

Sparta mocht zich één keer de beste club van de Eredivisie noemen. De Rotterdammers kroonden zich in 1959, drie jaar na de oprichting van die competitie en na eerdere algehele landstitels in 1909, 1911, 1912, 1913 en 1915, voor het eerst tot kampioen op dat specifieke niveau. Maandagavond stelden ze de tweede promotie naar de Eredivisie veilig met de titel.

In 2005 lukte dat na play-offs voor het laatst. De club uit Spangen was tot het seizoen 2009/10 actief in de Eredivisie. Toen was stadgenoot Excelsior in de nacompetitie verantwoordelijk voor de degradatie van de ploeg, die destijds onder leiding stond van interim-trainer Aad de Mos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.