Sparta - ADO: bibberen in de staart van de Eredivisie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Sparta Rotterdam - ADO Den Haag is een zeer interessant duel in de staart van de Eredivisie.

Sparta - ADO: bibberen in de staart van de Eredivisie
Speelronde: 32
Aftrap: zondag 23 april, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Door vier achtereenvolgende nederlagen is de degradatienood hoog bij Sparta Rotterdam, dat speelronde 32 aanving op de zestiende plaats. Opponent ADO Den Haag lijkt dankzij een serie uitstekende resultaten juist te hebben afgerekend met de degradatiestress, al is de residentieclub nog niet officieel veilig.

• Sparta Rotterdam - ADO Den Haag is toe aan de 35ste editie op Eredivisie-niveau. De thuisploeg heeft duidelijk de beste balans met achttien overwinningen en slechts zeven verliesbeurten. Negen keer bleef een winnaar uit.

• De formatie van trainer Alex Pastoor verloor dus zijn laatste vier Eredivisie-wedstrijden. De laatste keer dat Sparta vijf keer achtereen onderuit ging, was in het seizoen 2013/14 in de Jupiler League.

• Zowel Denzel Dumfries als Mart Dijkstra maakte dit seizoen al 64 overtredingen. Beide Spartanen delen daarmee de leiding in dit alternatieve klassement.

Dankzij een goal van Sheraldo Becker triomfeerde ADO Den Haag in de eerste ontmoeting tegen Sparta Rotterdam met 1-0.
Dankzij een goal van Sheraldo Becker triomfeerde ADO Den Haag in de eerste ontmoeting tegen Sparta Rotterdam met 1-0.

• ADO Den Haag incasseerde dit Eredivisie-seizoen al 34 treffers in een uitwedstrijd. Dat zijn er reeds meer dan in de afgelopen twee volledige seizoenen: dertig in 2014/15 en 27 in 2015/16.

• In de tien duels met Fons Groenendijk op de bank veroverde ADO Den Haag vijftien punten, wat neerkomt op een moyenne van anderhalf punt per wedstrijd. Van de laatste zeven ADO Den Haag-trainers presteerde alleen John van den Brom beter (1,65 punt per duel).

• Voor Groenendijk is het duel met Sparta Rotterdam natuurlijk speciaal omdat hij als speler uitkwam voor De Kasteelheren. Tussen 1994 en 1998 werkte de oud-middenvelder 105 Eredivisie-duels af voor Sparta.

• Op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie prijkt bij ADO Den Haag in de kolom nederlagen het getal 599. Een negatieve mijlpaal is dus aanstaande.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.