Spanning Jupiler League stijgt na late domper voor Sparta

Sparta Rotterdam heeft nagelaten de koppositie in de Jupiler League te verstevigen door ook de uitwedstrijd bij Jong Ajax om te zetten in drie punten. Tegelijkertijd lieten ook FC Eindhoven en Go Ahead Eagles punten liggen, maar wonnen FC Volendam en NAC Breda wel. Daardoor is het na de zestiende speelronde alleen maar spannender geworden bovenin de ranglijst.

Jong Ajax – Sparta Rotterdam 1-1
Sparta leek de terugkeer in de Eredivisie na de pijnlijke nederlagen in oktober tegen Go Ahead (0-2) en NAC Breda (0-4) opnieuw een jaar te moeten uitstellen, maar reeg de zeges sindsdien aan elkaar. Een eigen doelpunt van Jong Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn leek de vijfde overwinning op rij te betekenen voor de ploeg van trainer Alex Pastoor (foto). In de extra tijd zette Zakaria El Azzouzi het tot dan toe nauwelijks gevaarlijke Jong Ajax toch nog op gelijke hoogte.

FC Eindhoven – FC Emmen 1-1
Eindhoven sneed zichzelf in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in de vingers door in de eerste helft zelf enkele goede mogelijkheden onbenut te laten. Na de 0-1 van Erixon Danso in de 62ste minuut maakte de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag het zichzelf nog moeilijker door een rode kaart voor Tibeau Swinnen. Jurjen Mannes was met een schot tegen de lat vervolgens dichtbij de 0-2, maar uiteindelijk pakte Eindhoven vlak voor tijd nog een punt dankzij een rake vrije trap van Anil Koç.

Dankzij een laat doelpunt van Erik Schouten stijgt FC Volendam naar de tweede plaats.

FC Volendam – Go Ahead Eagles 1-0
Ook aan De Dijk viel de beslissing pas laat in de wedstrijd. FC Volendam en Go Ahead Eagles stevenden af op een doelpuntloos gelijkspel, maar één minuut voor tijd kreeg de thuisploeg alsnog loon naar werken toen Erik Schouten een corner van Kevin van Kippersluis binnen werkte. Leon de Kogel had vlak voor rust namens Go Ahead Eagles al op de paal gekopt, al zorgde Volendam vaker voor gevaar op weg naar de tweede thuiszege op rij.

NAC Breda – Telstar 2-1
Waar Go Ahead de derde opeenvolgende nederlaag leed, is NAC Breda juist bezig aan een opmars. Uitgezonderd het verlies van afgelopen vrijdag bij RKC Waalwijk won de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen (en diens voorganger Robert Maaskant) de laatste vijf wedstrijden. Dat NAC ook Telstar versloeg, was te danken aan treffers van Joey Suk en Mats Seuntjens in de eerste helft. Tarik Tissadouli deed in de 65ste minuut nog iets terug, maar een gelijkmaker bleef uit voor Telstar.

NAC verkleinde het gat met Jupiler League-koploper Sparta daardoor tot zes punten, terwijl Volendam tot op drie punten naderde en bovendien Eindhoven van de tweede plaats stootte, omdat het een wedstrijd minder heeft gespeeld. Go Ahead Eagles moet door de vormdip voorlopig genoegen nemen met de zesde plaats, omdat het een slechter doelsaldo heeft dan mededegradant NAC. VVV-Venlo kwam niet in actie en blijft met 28 punten de nummer vier van de eerste divisie.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht - Almere City FC 3-1
MVV Maastricht - Fortuna Sittard 1-3
FC Den Bosch - Jong PSV 0-0
Helmond Sport - Achilles '29 2-2
FC Oss - RKC Waalwijk 0-0

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}