Spanning in Frankrijk: Monaco naast Lyon

AS Monaco is terug op kop van de Franse competitie. De Monegasken profiteerden van een misstap van Olympique Marseille en delen voorlopig de eerste plaats in de Ligue 1 met Olympique Lyon, dat zondag in actie komt tegen Paris Saint-Germain.

Olympique Marseille kreeg met 3-0 op zijn broek bij FC Sochaux. Francileudo Santos, Pierre-Alain Frau en Mickael Isabey scoorden voor les Lionceaux, die op eigen veld nog altijd ongeslagen zijn en slechts vier punten minder hebben dan Lyon en Monaco. Marseille eindigde het duel met negen spelers omdat Franck Leboeuf (twee keer geel, 66ste minuut) en Daniel Van Buyten (rood, 78ste minuut) van het veld moesten. Overigens stopten zowel doelman Teddy Richert van Sochaux als Vedran Runje van L'OM stopte een strafschop.

AS Monaco maakte geen fout. De ploeg van coach Didier Deschamps won met 3-1 van Montpellier. Makkelijk kwam de winst niet tot stand. Vlak na rust zette Mansour Assoumani de bezoekers op een 1-0 voorsprong. Maar via Shabani Nonda kwam Monaco al snel op gelijke hoogte, waarna Dado Prso een kwartier voor tijd voor een 2-1 tussenstand zorgde. Vlak voor tijd besliste Nonda het duel met zijn tweede treffer. Daarmee voerde hij zijn seizoentotaal op tot 22 doelpunten.

Girondins Bordeaux mag ook nog hopen op de Franse titel. Les Girondins wonnen met 2-0 van Le Havre Pauleta en Jean-Claude Darcheville maakten de goals. Pauleta heeft net zoveel goals als Nonda: 22.

AJ Auxerre verspeelde twee punten en zag de achterstand op Bordeaux en Sochaux groeien tot twee punten. De ploeg van coach Guy Roux kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Lille.