Spannende ontknoping tweede periode door zege Volendam

In de Jupiler League lonkt een spannende ontknoping in de tweede periode. Door de verrassende zege van Jong Ajax op Sparta Rotterdam eerder op de dag, kon FC Volendam zich door te winnen bij MVV Maastricht ook mengen in de strijd om de periodetitel. Jong FC Twente versloeg Fortuna Sittard.

Spannende ontknoping tweede periode door zege Volendam

MVV Maastricht - FC Volendam 1-2
In de tweede periode gaat na acht wedstrijden FC Dordrecht aan kop. Omdat de lijstaanvoerder van de Jupiler League de eerste periode al won, zou die titel doorschuiven naar de nummer twee van de periodestand: Jong PSV. Die ploeg kan zich door een zege op Almere City FC in de komende thuiswedstrijd wel periodewinnaar noemen, maar zal alleen worden beloond met eeuwige roem. De echte prijs, deelname aan de play-offs, schuift dan door naar de nummer drie van de periodestand, aangezien een beloftenteam niet mag promoveren. De komende speelronde is de laatste van de tweede periode.

Op die derde plaats staat Sparta. FC Volendam heeft evenveel punten, maar de Rotterdammers hebben een veel beter doelsaldo (+12 om +4). De Volendammers wonnen zondagmiddag in Limburg met 1-2. Nathan Rutjes opende nog wel de score voor de thuisploeg, maar Tom Overtoom en Soufiane Laghmouchi draaiden tussen de 58ste en 61ste minuut de rollen om.

Doordat de ploeg van trainer Hans de Koning die voorsprong niet meer weggaf, klimt zij in de reguliere stand naar de zesde plaats. MVV is dertiende na de nederlaag in De Geusselt. In de komende speelronde zal blijken of Sparta (dat Helmond Sport ontvangt) of Volendam (dat bezoek krijgt van FC Emmen) met de periodetitel aan de haal gaat. Een zege zou voor Sparta volstaan. Ook De Graafschap, dat twee punten minder heeft, maakt nog een minieme kans. Dan  mogen Volendam en Sparta allebei niet winnen. Helmond Sport en Willem II kunnen nog op gelijke hoogte komen met De Graafschap.

Jong FC Twente - Fortuna Sittard 3-2
Felitciano Zschusschen opende in Enschede na tien minuten de score. Lang kon de ploeg van trainer Jan Zoutman die marge niet vasthouden, aangezien Patrick Amoah twee minuten later de gelijkmaker produceerde. Uiteindelijk won Twente door goals van Tim Hölscher en nogmaals Zschusschen. De aansluitingstreffer van Abdelaziz Khalouta, die hij maakte tegen tien man na een rode kaart voor Dario Tanda, kwam te laat. De Tukkers bezetten nu de vijftiende plaats, terwijl Fortuna met drie punten meer elfde is.

Bekijk hier al onze video's