Spannend slot Groep D na vierde 1-1 gelijkspel

De stand in Groep D van het toernooi om de Afrika Cup is volledig in evenwicht na het gelijkspel van Kameroen tegen Guinee. In Malabo eindigde het duel in 1-1.

De laatste groepswedstrijden in Groep D moeten dus uitmaken wie verder gaat in het toernooi om de Afrika Cup. Kameroen, Guinee, Ivoorkust en Mali hebben twee punten en een doelsaldo van twee voor en twee tegen. Ook het duel in Malabo eindigde namelijk in 1-1.

Namens Guinee bepaalde Ibrahima Traore vlak voor de rust de eindstand. Kameroen, met voormalig Ajax-middenvelder Eyong Enoh op de bank, kwam na ruim tien minuten op voorsprong. Benjamin Moukandjo opende de score uit de hoekschop. Aurélien Chedjou vierde het feest, maar in de herhaling was duidelijk te zien dat de verdediger van Galatasaray de bal niet raakte en dus Moukandjo, nemer van de corner, de doelpuntenmaker was.

In de laatste speelronde op woensdag 28 januari is Mali de tegenstander van Guinee, terwijl de Afrikaanse grootmachten Kameroen en Ivoorkust het tegen elkaar opnemen.