Spanje volgend seizoen mogelijk met vijf clubs in CL

Reacties

Sevilla is na één wedstrijd al vrijwel zeker van een plek in de Europa League-finale. Prolongeert de Spaanse club zijn titel, dan levert de Primera División volgend seizoen waarschijnlijk vijf clubs af aan de Champions League.

Spanje volgend seizoen mogelijk met vijf clubs in CL

Met nog drie speelronden te gaan in de Spaanse competitie wijst alles erop dat Sevilla als vijfde gaat eindigen. Nummer vier Valencia moet komend weekend weliswaar op bezoek bij Real Madrid, maar lijkt met een voorsprong van drie punten en een beter onderling resultaat (dat de doorslag geeft in Spanje) niet meer te achterhalen.

In het geval dat Sevilla inderdaad vijfde blijft maar wél opnieuw de Europa League wint, treedt het uitzonderlijke scenario in werking dat de Spaanse bond (RFEF) vijf clubs mag afvaardigen in het miljoenenbal. De UEFA maakt in de competitieregels van de Champions League expliciet melding van dit scenario. Behalve Sevilla en Valencia zouden dat ook Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid zijn.

Het is voor het eerst dat de titelhouder van de Europa League mag instromen op het hoogste podium van het Europese clubvoetbal, om het tweede Europese toernooi aantrekkelijker te maken. Omdat de potentiële winnaars van deze CL-editie zich ook via de eigen competitie direct gaan plaatsen voor het hoofdtoernooi, stroomt Sevilla bij titelprolongatie ook in de poulefase in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.