Spanje heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het EK 2020. Een late goal van Rodrigo Moreno leverde het benodigde punt op in Solna.

Zweden
1 - 1
Spanje
Spanje

Spanje kreeg zaterdag een domper te verwerken in het EK-kwalificatieduel met Noorwegen. Door een late strafschop werd het 1-1 in Oslo en dus waren de Spanjaarden nog niet zeker van een EK-ticket. Tegen Zweden kon Robert Moreno - die het roer overnam van Luis Enrique - niet beschikken over de geschorste Sergio Ramos, terwijl Sergio Busquets op de bank zat ten faveure van Rodri.

Het gemis van de Sergio's kwam het spel van Spanje niet ten goede. De bezoekers hadden dan wel extreem veel balbezit, het was Zweden dat kort na rust de score opende. David De Gea bood tot twee keer toe knap redding, maar Marcus Berg kopte uit de rebound alsnog binnen. De Gea viel een kwartier later overigens geblesseerd uit en werd vervangen door Kepa Arrizabalaga.

Collega Robin Olsen hield zijn doel lang schoon namens Zweden, dat de 1-0 overwinning over de streep leek te trekken. Alexander Isak viel een kwartier voor tijd nog in en zag zijn ploeg de zege nog uit handen geven. Invaller Rodrigo Moreno stond in de extra tijd op de goede plek na een hoekschop en tikte de 1-1 binnen. Door die remise is Spanje niet meer in te halen.

Roemenië
Roemenië
1 - 1
Noorwegen
Noorwegen

Roemenië moest dinsdag winnen van Noorwegen om in het spoor van Spanje en Zweden te blijven. Rechtsback Alexandru Mitrita wees zijn land de weg, hij rondde een prima solo af in de 62ste minuut: 1-0. Martin Ødegaard en invaller Bjørn Johnsen konden de bezoekers niet helpen aan een gelijkmaker, Alexander Sørloth lukte dat wel: hij maakte in de 92ste minuut de 1-1.

De volgende interlandperiode staan Roemenië en Zweden tegenover elkaar voor een directe strijd om de tweede plaats achter Spanje.