Spanje meest kapitaalkrachtige op WK, Oranje veertiende

Reacties

Op basis van de huidige waarde van de mogelijke WK-selectie is Oranje terug te vinden op de veertiende plaats. Spanje, Argentinië en Brazilië hebben de duurste selecties op het komende WK voetbal in Brazilië. Dat blijkt uit een onderzoek dat maandag gepubliceerd werd door de Braziliaanse krant Valor.

Spanje meest kapitaalkrachtige op WK, Oranje veertiende

Spanje herbergt een waarde van maar liefst 487 miljoen euro. Argentinië volgt op 474 miljoen, terwijl Brazilië (470 miljoen), Duitsland (446 miljoen) en Frankrijk (399 miljoen) de topvijf completeren. Behalve de topvijf moet Nederland onder meer België (zevende, 336 miljoen euro) en Kroatië (nummer dertien, 187 miljoen) voor zich dulden.

Hieronder enkele opvallende zaken die naar voren komen in het onderzoek van Valor. Het hield rekening met 77 criteria, onderverdeeld in achttien categorieën waaronder leeftijd, kwaliteit en marketingwaarde.

Honduras heeft de goedkoopste selectie met een waarde van slechts 32 miljoen euro.

Lionel Messi (Barcelona) is zoals verwacht de duurste speler op het WK. De Argentijn is goed voor 138 miljoen euro. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 107 miljoen) en Neymar (Barcelona, 67 miljoen) volgen.

Robin van Persie is de duurste speler van Oranje. De aanvaller van Manchester United is goed voor 38 miljoen euro.

• Alle 32 selecties voor het WK van komende zomer hebben een totale waarde van ruim zes miljard euro.

Groep D is de meest kapitaalkrachtige groep. Engeland, Italië, Uruguay en Costa Rica zijn samen goed voor 908 miljoen euro.

• De duurste speler in de selectie van Spanje met een waarde van 47 miljoen euro is Juan Mata, sinds afgelopen winter onder contract bij Manchester United. Opvallend aangezien Mata slechts drie keer mocht invallen tijdens de kwalificatiecyclus voor de eindronde van deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.