Spanje maakt tegen Venezuela verschil voor rust

Venezuela moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in Spanje, dat in de eerste helft van het vriendschappelijke duel de klus had geklaard (0-3).

Spanje zocht na 45 minuten met een comfortabele 3-0 voorsprong de kleedkamer op. Voor de wereldkampioen maakten David Villa, Pedro en Xabi Alonso de doelpunten. In de tweede helft probeerde Venezuela tevergeefs de eer te redden.

Voor Manu del Moral was het een bijzondere wedstrijd. De 27-jarige aanvaller, die na vijf jaar bij Getafe naar Sevilla verhuist, maakte zijn debuut voor Spanje. Bondscoach Vicente Del Bosque bracht hem in als vervanger van Villa. Na het debuut van Valero Borja tegen de Verenigde Staten is Manu del Moral de 271ste Spaanse international. Foto: VI Images