Spanje imponeert allerminst tegen dreumes El Salvador

Reacties

Oranje-opponent Spanje heeft zijn laatste oefenduel voor het WK gewonnen van El Salvador (2-0), maar het was alles behalve overtuigend wat de wereldkampioen liet zien.

Spanje imponeert allerminst tegen dreumes El Salvador

Al na drie minuten kreeg Cesc Fàbregas een strafschop te nemen, maar hij mikte net over. Hij mocht aanleggen van elf meter omdat spits Diego Costa door de keeper van El Salvador, Derby Carrillo, onderuit werd gehaald.

De aanvaller van (nu nog) Atlético Madrid begon in de basis, ondanks dat hij de afgelopen weken verre van fit was. De openingswedstrijd van Spanje op het WK, op vijdag 13 juni tegen Oranje, lijkt hij dan ook moeiteloos te gaan halen. Beoogde basisklanten als Gerard Piqué en Xavi begonnen tegen El Salvador overigens op de bank.

De nummer 68 van de wereld wist logischerwijs niet echt gevaarlijk te worden. Spanje was via een afstandschot van Andrés Iniesta, een kopbal van Fàbregas en een vrije trap van Sergio Ramos wat dichter bij een doelpunt, maar erg overtuigend of goed was het allemaal niet wat La Furia Roja liet zien tegen de voetbaldwerg.

Villa
Na een klein uur wist de regerend wereldkampioen dan toch de score te openen. Door een foutje van Carrillo kon invaller David Villa (na terugkoppen van Sergio Ramos) de 1-0 binnenkoppen. Keeper David De Gea mocht kort voor tijd nog invallen en maakte daarmee zijn debuut voor Spanje, waarna Villa met zijn tweede (al ging er een handsbal aan vooraf) de eindstand bepaalde op 2-0.

Na de magere 2-0 oefenzege op Bolivia was het het tweede matige optreden van Spanje in aanloop naar het WK. Het zal dan ook geen lekker gevoel overhouden aan de generale repetititie voor het duel met Nederland.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.