Spanje en Zweden nemen afstand in Groep F

Spanje en Zweden hebben een ticket voor het EK 2008 binnen handbereik. Spanje versloeg concurrent Denemarken, terwijl Zweden een simpele zege boekte in Liechtenstein.

Spanje en Zweden nemen afstand in Groep F

Denemarken-Spanje 1-3Spanje trad gehandicapt aan in Aarhus. Het vaste spitsenkoppel Fernando Torres-David Villa ontbrak wegens blessures, maar Raúl Tamudo toonde zich een waardige vervanger. De spits van Espanyol kopte na twaalf minuten de 0-1 binnen na voorzet van Andrés Iniesta. Tamudo was daarnaast de aangever van de 0-2 van Sergio Ramos.

De zege van Spanje kwam niet in gevaar. Pas in de 88ste minuut bracht Jon Dahl Tomasson Denemarken terug tot 1-2. Een minuut later herstelde Alberto Riera de marge van twee doelpunten in het voordeel van Spanje.

Liechtenstein-Zweden 0-3Zweden boekte een regelmatige zege in Liechtenstein. Na negentien minuten opende Fredrik Ljungberg de score na een pass van Tobias Linderoth en daarmee kregen de gasten de start die ze wensten. Christian Wilhemsson maakte er 2-0 van met een gekruist schot in de lange hoek. Anders Svensson bepaalde de eindstand op 3-0 door raak te schieten van afstand.

IJsland-Letland 2-4In Reykjavik boekte Letland de eerste zege in deze kwalificatiecampagne. Ondanks twee goals van Eidur Gudjohnsen ging IJsland voor eigen publiek onderuit. Aan de zijde van Letland was Maris Verpakovskis de grote man met eveneens twee doelpunten.

Bekijk hier al onze video's