Spanje al 646 minuten zonder tegengoal in KO-fase EK

Reacties

Italië en Spanje staan maandag in de achtste finale van het EK tegenover elkaar (aftrap 18.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Saint-Denis.

Spanje al 646 minuten zonder tegengoal in KO-fase EK

● Italië en Spanje staan al voor de zesde keer tegenover elkaar op een EK-eindronde. Van de vijf eerdere duels wonnen de Italianen en Spanjaarden er elk één. Drie keer werd het gelijk.

● In totaal speelden beide landen al 34 onderlinge duels. De balans is keurig in evenwicht: elk tien zeges en veertien gelijke spelen.

● Italië en Spanje treffen elkaar vanaf volgend seizoen ook in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland.

● Italië en Spanje zijn twee van de meest ervaren landen in de EK-historie. De Spanjaarden speelden al 39 EK-duels, tegen 36 optredens van de Italianen.

Beeld uit de EK-finale van 2012, toen Spanje met 4-0 van Italië won.
Beeld uit de EK-finale van 2012, toen Spanje met 4-0 van Italië won.

● De nederlaag tegen Kroatië (2-1) in de groepsfase maakte voor Spanje een einde aan een reeks van veertien EK-wedstrijden zonder nederlaag. In die serie wonnen ze elf keer en speelden ze drie keer gelijk.

● Italië bleef in drie van zijn laatste vier knockout-wedstrijden op EK-eindronden zonder doelpunt.

● Spanje is al 646 minuten zonder tegendoelpunt in de knockout-fase van EK-eindronden. De laatste speler die erin slaagde te scoren tegen de Spanjaarden was de Fransman Youri Djorkaeff (juni 2000).

● Sergio Ramos staat op 27 wedstrijden voor Spanje op een groot toernooi, evenveel als ploeggenoot Fernando Torres. Beide spelers hebben daarmee het Spaans record voor een veldspeler in handen.

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.