Spalletti vindt het na anderhalf jaar Roma mooi geweest

Reacties

Luciano Spalletti vertrekt als coach van AS Roma. De ervaren Italiaan heeft dinsdag via de club naar buiten gebracht dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. Een overstap naar Internazionale ligt voor de hand.

Spalletti vindt het na anderhalf jaar Roma mooi geweest

'We willen Luciano Spalletti bedanken voor al het fantastische werk dat hij heeft gedaan', aldus voorzitter Jim Pallotta op de clubsite van AS Roma. 'Onder zijn leiding veroverden we de meeste punten en maakten we de meeste doelpunten in de clubhistorie.'

AS Roma haalde Spalletti in januari 2016 binnen. Op dat moment zat de club van Kevin Strootman in een moeilijke periode, maar onder leiding van de 58-jarige tacticus verlieten de Romeinen de middenmoot en werd er geëindigd op een puike derde plaats. Dit seizoen werd Roma zelfs tweede in de Serie A, hetgeen leidt tot deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Hoewel Spalletti zeer populair is bij Roma, heeft de coach toch besloten zijn contract niet te verlengen. De kans is groot dat hij op korte termijn wordt aangesteld bij Internazionale. De Milanezen zetten aanvankelijk in op Antonio Conte (Chelsea) of Diego Simeone (Atlético Madrid), maar toen zij niet haalbaar bleken werd Spalletti benaderd.

Bij Inter stapt Spalletti in op een vergelijkbaar moment als anderhalf jaar geleden bij Roma. De Nerazzurri presteren al jaren onder de maat in competitieverband en ontsloegen het afgelopen seizoen de trainers Frank de Boer en Stefano Pioli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.