Spalletti smoort Dzeko-rel met kwinkslag in de kiem

Reacties

Een zeer geagiteerde Edin Dzeko vormde met zijn gedrag een smet op de regelmatige zege van AS Roma op Pescara (1-4). Trainer Luciano Spalletti nam na afloop de angel uit het dreigende conflict.

Spalletti smoort Dzeko-rel met kwinkslag in de kiem

Dzeko was allerminst gelukkig dat hij in de 71ste minuut naar de kant werd gehaald. De Bosnische spits is met onder anderen Andrea Belotti (Torino) en Mauro Icardi (Internazionale) verwikkeld in de strijd om de topscorertitel in de Serie A. Hij had graag de wedstrijd tegen Pescara willen volmaken om zijn concurrenten op achterstand te zetten.

Maar Dzeko stond maandag nog droog toen hij met flinke tegenzin naar de kant ging. Hij stak daarbij zijn onvrede niet onder stoelen of banken, waarbij met name Spalletti het verbaal moest ontgelden. Het was de trainer ontgaan.

'Op de beelden zie ik dat hij boos was. Gelukkig kwam hij niet naar de bank toe', zei de trainer na afloop tegen Premium Sport met een kwinkslag. In zijn ogen is het conflict al uit de wereld. 'In de kleedkamer hebben we elkaar geknuffeld en hebben we afscheid genomen.'

Spalletti verdedigde zich voor zijn beslissing. 'Hij is mijn enige spits en ik wil de volgende wedstrijden niet zonder hem spelen.' Dzeko zelf deed er het zwijgen toe. De Bosnische spits beende na de wedstrijd langs de wachtende journalisten en hield daarbij zijn kaken op elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.