Spaanse profliga ageert tegen chantage Spaanse bond

Reacties

Het slot van de Spaanse titelstrijd is inzet geworden van een hard gevecht over de nieuwe verdeling van de tv-gelden. De profliga wil gerechtelijke stappen nemen tegen de Spaanse bond.

Spaanse profliga ageert tegen chantage Spaanse bond

De Spaanse bond (RFEF) heeft aangekondigd al het voetbal vanaf 16 mei op te schorten uit onvrede over de nieuwe wet die de verdeling van de tv-gelden regelt. In plaats van dat elke club onderhandelt worden vanaf het seizoen 2016/17 de rechten centraal verkocht.

De profliga (LFP), die is betrokken bij het opstellen van de betwiste wet, heeft zich op haar beurt weer gekeerd tegen de drastische maatregel van de RFEF. De opschorting van alle competities betekent dat naast de laatste twee speelrondes in de Primera División ook de Copa del Rey-finale op 30 mei geen doorgang kan vinden.  

'Als er een staking komt, dan komt er maar een staking. Maar als de overheid toegeeft aan deze chantage doen we een stap terug in de ontwikkeling van het Spaanse voetbal', hield LFP-voorzitter Javier Tebas. 'De schade zou verschrikkelijk en wijdverspreid zijn. Zelfs in China maken ze zich zorgen over de gevolgen voor sponsoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.