Spaanse media: 'Barça vernietigd door Bayern München'

'Barcelona vernietigd door Bayern München', was, net als vorige week, de strekking van de meeste Spaanse krantenkoppen. De ploeg van trainer Jupp Heynckes walste zowel in eigen huis, als op bezoek in Catalonië, over het elftal heen dat de laatste jaren zo domineerde op de Europese velden.

Spaanse media: 'Barça vernietigd door Bayern München'

El Mundo Deportivo opende de krant met 'Barça geëlimineerd door geweldig Bayern.' De Spaanse ochtendkrant haalde daarbij ook het gemis van sterspeler Lionel Messi aan, die vanwege hamstringklachten niet in actie kwam.

Maar de meest pijnlijke krantenkop kwam van Marca, de ochtendkrant uit Madrid. Zonder het gebruik van een spitsvondige kop of vileine teksten, maar kinderlijk eenvoudig kopte de krant met: 0-7. En dat komt hard aan in Barcelona, dat geen moment imponeerde tegen de Duitse grootmacht.

Behalve de negatieve reacties aan het adres van de aanstaande kampioen van Spanje, waren er ook lovende woorden voor Der Rekordmeister. 'Gran Bayer', was te lezen op El Mundo Deportivo, terwijl de Duitse media vooral vooruitblikken op de finale en de halve finale slechts als een formaliteit beschouwden.

Bild opende donderdagochtend met: 'Duitse finale, wij zijn de Champions League.' Ook Kicker kijkt reikhalzend uit naar de nu al veelbesproken finale op 25 mei tussen Borussia Dortmund en Bayern München. 'Finale, made in Germany', kopt het blad. De Duitse sportkrant refereert daarbij aan de laatste Duitse eindzege uit het seizoen 2000/01. Destijds won Bayern de Champions League ten koste van Valencia.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen