'Southgate komt met gigantische WK-voorselectie en gokt op geblesseerde back'

Reacties

De Engelse bondscoach Gareth Southgate moet over drie weken zijn selectie bekendmaken voor het WK dat eind volgende maand begint. Hij mag 26 spelers meenemen naar Qatar. Om alvast een schifting te maken, komt Southgate deze week met een voorselectie waarin meer dan het dubbele aantal voetballers wordt opgeroepen.

'Southgate komt met gigantische WK-voorselectie en gokt op geblesseerde back'
© Pro Shots

The Telegraph weet dat Southgate deze week een lijst met 55 namen naar de FIFA zal sturen. Alleen spelers uit de voorlopige selectie mogen uiteindelijk worden opgeroepen voor de definitieve selectie. De deadline voor de bekendmaking ligt op 13 november, de krant verklapt vast dat de coach van plan is om drie dagen eerder uitsluitsel te geven.

Verschillende Britse media melden alvast dat Kyle Walker de laatste 26 zal halen. Reece James is pas laat in het toernooi weer fit en Trent Alexander-Arnold speelt niet zijn beste seizoen. Daardoor zou Southgate toch gokken op Walker, die eveneens met een blessure kampt maar in ieder geval later in het toernooi weer beschikbaar zou moeten zijn.

Na de halve finale op het WK 2018 en de finale op het EK in de zomer van 2021 hoopt Engeland nog een treetje hoger te komen. De bookmakers delen The Three Lions ook in bij de favorieten. Engeland speelt in de poulefase tegen Iran, Wales en de Verenigde Staten. In de tweede ronde zou een confrontatie met Oranje kunnen wachten. Die komt ervan als de Engelsen hun groep winnen en Nederland in hun poule tweede eindigt, of andersom.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.