Southampton smacht naar Koeman, Van Gaal gefileerd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Southampton smacht naar Koeman, Van Gaal gefileerd

• De supporters van Southampton staan te springen om Ronald Koeman. The Daily Echo vroeg fans van The Saints wie zij het liefste als nieuwe trainer van hun club zouden zien. De populariteit van Koeman bleek enorm, want 92 procent van de supporters pleit voor de komst van de scheidend Feyenoord-trainer naar Southampton. Die club is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Mauricio Pochettino naar Tottenham Hotspur.

•'Totaalvoetbal is officieel dood. Louis van Gaal heeft een definitief einde gemaakt aan de mythe rond het Nederlandse voetbal. Zijn beslissingen zouden Nederland weleens duur kunnen komen te staan. (…) De Nederlandse stilisten zijn vervangen door strijders. Van Gaal heeft 4-3-3 gedumpt en voor het 5-3-2 gekozen. De KNVB had hem op grond daarvan op staande voet kunnen ontslaan, maar Van Gaal overleefde de storm. Zijn beslissing om zonder buitenspelers te spelen, zou voor ons weleens gunstig kunnen uitpakken. Laten we het hopen.' De Australische krant Sydney Morning Herald is vernietigend over het spel van Oranje en ziet kansen voor The Soccerroos tijdens het duel van 18 juni aanstaande.

• Hoe verschalk je Thibaut Courtois, een van de beste doelmannen ter wereld? Nou, gewoon zoals Adnan Januzaj, met een prachtig schot dat stijf in de kruising belandt.

'Luis Enrique was altijd al een belangrijke speler voor Barcelona. Als mens is hij gepassioneerd en intelligent. Ik denk dat hij een goede keus is'
Louis van Gaal zou Louis van Gaal niet zijn, als hij niet ook een mening zou hebben over de nieuwe trainer van zijn oude club, Barcelona.

• Het gebeurt een speler van het kaliber Lionel Messi wel vaker dat tegenstander bijkans vechten om na een wedstrijd het shirtje van de superster te bemachtigen. Maar voorafgaand aan de interland tussen Argentinië en Trinidad & Tobago had Ataullah Guerra King een wel heel bijzondere manier om zijn bewondering voor Messi te tonen.

• De actie van de Engelse analyticus en oud-voetballer Stan Collymore is bepaald onhandig te noemen. De FA zet op de wedstrijdformulieren van de Engelse nationale ploeg altijd ook de paspoortnummers van de spelers. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat die openbaar worden. En dus is het ook niet de bedoeling dat analytici (zoals Collymore) foto's maken van die wedstrijdformulieren en die op Twitter zetten. En dat deed Collymore dus wel.

• Gelukkig was er ook goed nieuws voor de Engelse internationals. Onder de vorige bondscoach Fabio Capello was het eten van ketchup nog verboden, maar zijn opvolger Roy Hodgson heeft het besluit van de Italiaan weer teruggedraaid. Een beetje ketchup op z'n tijd moet gewoon kunnen, vindt de keuzeheer.

• De sfeer in het Belgische kamp lijkt zo vlak voor het WK lekker ontspannen. Er is zelf ruimte voor grapjes. Tottenham Hotspur-spelers Moussa Dembélé en Jan Vertonghen besloten hun eveens in Engeland spelende landgenoot Vincent Kompany (Manchester City) eens voor de gek te houden. Helaas had hun aanvoerder het geintje vrij snel door.

• We zouden eigenlijk een complete rubriek kunnen vullen met het werk van Maurice van Berkel van Studio 140. Deze tamelijk briljante creatie ging tijdens de interland tussen Nederland en Wales de hele wereld over.

'Dus ik stapte in mijn auto en begon te rijden. En te huilen, ik werd heel emotioneel. Even verderop, bij de verkeerslichten, stopte de auto van Nicky Butt naast me. Ik dacht alleen maar: 'Jezus, Butty mag niet zien dat ik zit te janken!' Dus ik zwaaide en keek de andere kant op, wachtte tot het licht op groen sprong'
Ryan Giggs wist na de laatste competitiewedstrijd van Manchester United nog niet of hij ooit zou terugkeren bij de club. Inmiddels is bekend dat hij assistent-trainer van Van Gaal wordt, maar destijds was hij bang dat hij afscheid moest nemen van zijn kameraden.

• Het blijft een leuk fenomeen: voetbalwedstrijden uitbeelden met Lego-poppetjes. De Engelse krant The Guardian heeft besloten om enkele historische WK-momenten uit te beelden. Herkent u deze?

• De 1-1 tegen Italië was voor Luxemburg een uitstekend resultaat. Maar deze ingooi leek natuurlijk helemaal nergens op.

'Als de beschuldigingen van corruptie kloppen, dan moet er voor een tweede keer worden gestemd en dienen er sancties te worden uitgedeeld'
• FIFA-baas Michel Platini trapt in het Franse L'Équipe een joekel van een open deur in.

• Financieel gezien hoeft er niemand medelijden te hebben met de spelers van de Spaanse nationale ploeg. Mochten ze het WK winnen, schrijven ze per persoon niet minder dan 720.000 euro bij op hun rekening. Een halve finale levert 360.000 euro op, strandt het team in de kwartfinale dan krijgen de spelers 180.000 euro. Ter vergelijking: de Oranje-spelers krijgen bij toernooiwinst een 'schamele' 270.000 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.