Southampton shopt bij Juventus en haalt dure concurrent voor Clasie

Reacties

Southampton heeft met Mario Lemina de eerste klapper van de transferzomer binnen. De 23-jarige middenvelder komt over van Juventus en heeft een vijfjarig contract getekend bij The Saints.

Southampton shopt bij Juventus en haalt dure concurrent voor Clasie

Waar menig Premier League-club de miljoenen deze zomer over de bank smijt, hield Southampton de hand op de knip. Alleen voor Lech Poznan-verdediger Jan Bednarek werd een bescheiden bedrag betaald. Voor zes miljoen euro hadden de Engelsen de opvolger van Virgil van Dijk, die een transferverzoek heeft ingediend, daarmee binnen.

Voor Lemina betaalt Southampton een stuk meer. Juventus vangt zeventien miljoen voor de Gabonees, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen naar twintig miljoen. De komst van Lemina betekent een nieuwe streep door de rekening van Jordy Clasie. De ex-Feyenoorder kon vorig seizoen al zelden rekenen op een basisplaats bij Southampton en lijkt nu nog een plaatsje te zakken in de pikorde bij The Saints, die met James Ward-Prowse, Steven Davis, Oriol Romeu en Pierre-Emile Højbjerg over veel goede middenvelder beschikken.

Voor Lemina wordt Southampton alweer de vierde club in zijn nog prille carrière. De 23-jarige middenvelder begon zijn loopbaan bij het Franse Lorient, waarna hij via Olympique Marseille bij Juventus belandde. In twee seizoenen kwam hij in totaal tot 29 Serie A-optredens, met name als invaller. Ook in de Champions League-finale tegen Real Madrid kwam hij een kwartier voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Paulo Dybala.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.