Southampton rekent voor rust al af met PEC Zwolle

Oefenpartner Southampton is te sterk gebleken voor PEC Zwolle. De Eredivisie-club zag de score in de eerste helft al aardig oplopen en ging uiteindelijk met 4-0 onderuit in Nieuwleusen.

Southampton zag deze zomer naast manager Ronald Koeman ook Graziano Pellè en Sadio Mané vertrekken, maar de vervangers van de aanvallers lieten zich tegen PEC direct zien. Oriol Romeu zette spits Charlie Austin in de veertiende minuut al alleen voor doelman Kevin Begois en de Engelsman rondde beheerst af.

De pijlsnelle rechtsbuiten Nathan Redmond verdriedubbelde de marge vervolgens vlak voor rust met twee goals. Zo keek PEC halverwege tegen een 3-0 achterstand aan in het duel met Southampton, waar Jordy Clasie, Virgil van Dijk en Cuco Martina in de basis begonnen. Voor PEC dreigde zo een volgende domper na de 4-0 nederlaag tegen Panathinaikos drie dagen geleden.

De Eredivisionist hield na rust de schade enigszins beperkt tegen de Premier League-club, die liefst tien wijzigingen doorvoerde bij de start van de tweede helft. Nieuwkomer Ted van de Pavert kreeg voor open doel nog de kans wat terug te doen tegen The Saints, maar schoot hard over. Na een overtreding van Bart Schenkeveld bepaalde Pierre-Emile Højbjerg de eindstand uiteindelijk op 4-0 door een strafschop te benutten.

Southampton oefent op Nederlandse bodem nog tegen FC Twente en FC Groningen. De ploeg van trainer Ron Jans speelt over een week nog tegen het Turkse Gençlerbirligi. Klik hier voor het oefenprogramma van PEC.

Opstelling PEC Zwolle: Begois (46. Van der Hart); Van Polen (68. Schenkeveld), Sandler (61. Van Looy), Van de Pavert, Warmerdam (Evre); Brama, Saymak (61. Karagounis); Menig (74. Thomas), Mokhtar, Mastour (46. Ehizibue); Achahbar (46. Nijland).