Southampton klopt tienkoppig Groningen, verlies Utrecht

Een rode kaart van Hans Hateboer heeft een nederlaag van FC Groningen tegen Southampton ingeleid. FC Utrecht ging onderuit tegen 1. FC Union Berlin.

FC Groningen - Southampton 0-1
In de eigen Euroborg heeft FC Groningen niet kunnen stunten tegen Southampton. Bij The Saints hadden Dusan Tadic en Virgil van Dijk een basisplek tegen hun oude werkgever. Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo), Jordy Clasie en Cuco Martina hadden eveneens een basisplek.

Hateboer ontving in de eerste helft twee keer geel, waardoor Groningen de wedstrijd uitspeelde met tien man. Een gelijkspel leek daarna het maximale resultaat voor de noorderlingen, die een kwartier voor tijd alsnog het hoofd moesten buigen. Charlie Austin kopte de winnende treffer binnen. De Eredivisie begint voor Groningen met een thuisduel met Feyenoord op 7 augustus.

1. FC Union Berlin - FC Utrecht 3-0
De laatste oefenpot van FC Utrecht richting de start van de Eredivisie heeft een nederlaag opgeleverd. Union Berlin, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, bleek te sterk. Damir Kreilach opende in de 66ste minuut de score, waarna Steven Skrzybski balverlies van Rico Strieder afstrafte.

Union Berlin raakte vervolgens nog twee keer het aluminium, wat een grotere nederlaag van Utrecht voorkwam. Kenny Prince Redondo bepaalde de eindstand toch op 3-0. De Domstedelingen beginnen het Eredivisie-seizoen volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen PSV.