Southampton klopt Fulham van Jol met rake kopballen

Southampton bleek in eigen huis met 2-0 te sterk voor Fulham. Het was de eerste nederlaag in drie competitiewedstrijden voor het elftal van Martin Jol en Maarten Stekelenburg.

Fulham boekte maandagavond nog een indrukwekkende 4-1 overwinning op stadgenoot Crystal Palace, maar wist die prestatie aan de Engelse zuidkust geen vervolg te geven. Southampton was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij in het St. Mary's Stadium en nam na 21 minuten de voorsprong, toen Rickie Lambert bij de tweede paal een hoekschop van James Ward-Prowse tot doelpunt promoveerde.

Die openingstreffer schudde Fulham niet wakker en Stekelenburg moest kort erna gestrekt om de 2-0 te van Jay Rodriguez te voorkomen. In de 43ste minuut moest de Nederlandse sluitpost zich alsnog gewonnen geven op een inzet van Rodriguez, die koppend scoorde op aangeven van Lambert.

Fulham was na rust niet bij machte zich terug te knokken in de wedstrijd. Southampton, waar Jos Hooiveld negentig minuten op de bank zat, maakt door de driepunter een flinke sprong op de ranglijst, want het stijgt van de zevende naar de derde plaats. Fulham zakt van plek twaalf naar veertien.