Southampton in oefenduel maatje te groot voor Feyenoord

Reacties

Jordy Clasie en Graziano Pellè hebben hun tijdelijke terugkeer in De Kuip opgeluisterd met een zege op hun oude club Feyenoord (0-3), dat bij vlagen goed voor de dag kwam.

Southampton in oefenduel maatje te groot voor Feyenoord

Feyenoord blameerde zich afgelopen weekend tegen VVV-Venlo, door van de club uit de Jupiler League te verliezen (2-1). Giovanni van Bronckhorst liet daarna weten dat de Rotterdammers defensieve versterking nodig hebben en tegen Southampton bleek al snel dat het geen loze woorden waren van de coach.

In de eerste vijf minuten kreeg de club van Ronald Koeman al drie goede kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans was voor Pellè, nadat hij zijn directe opponent Terence Kongolo eenvoudig opzij had gezet. Kenneth Vermeer stond echter goed opgesteld.

Aanvoerder
In het doel bij Southampton kwam Maarten Stekelenburg weinig in de problemen. Ook oud-Eredivisiespelers Maya Yoshida en Dusan Tadic kwamen in actie. Bij Feyenoord moest Dirk Kuijt als aanvoerder en centrumspits de kar trekken. Bijna luisterde hij zijn rentree in De Kuip op met een treffer, maar na goed doorkoppen van Kongolo kwam hij net tekort om de bal in het doel te verlengen.

De bezoekers waren over de gehele wedstrijd sterker en dat bleek ook wel als ze even aanzetten. Pellè maakte vlak voor rust 0-1 en na Feyenoords sterkste fase, een kwartier na rust, gooide Yoshida de wedstrijd in het slot door volledig vrijgelaten de 0-2 binnen te koppen. Juanmi sloop nog door de Rotterdamse defensie voor een derde Engelse treffer.

Southampton liet de teugels in de slotfase vieren, waarna Jens Toornstra met zijn pegel nog de buitenkant van de paal raakte. Na oefenzeges op de Eredivisionisten FC Groningen (ook 0-3) en Feyenoord wacht volgende week Vitesse in de derde voorronde van de Europa League voor de Engelsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.