Southampton dankt Rodriguez na vroege goal van Aké

Southampton klimt gestaag door in de Premier League. Door een 1-3 overwinning op AFC Bournemouth staat de club van basisspelers Jordy Clasie en Virgil van Dijk nu op de zevende plaats.

Het was Bournemouth dat uitstekend uit de startblokken kwam. Nathan Aké, de laatste weken steevast basisspeler, dook in de zesde minuut spectaculair naar de bal en kopte knap raak. Het was alweer het derde doelpunt van de Nederlandse verdediger in zijn laatste zes Premier League-wedstrijden.

De treffer van Aké werd al snel teniet gedaan door Ryan Bertrand. De linksback van Southampton kreeg op de linkerflank alle ruimte, trok naar binnen en schoot uit een moeilijke hoek hard raak. 1-1 was tevens de ruststand, waarna Jay Rodriguez in de tweede helft de show stal bij The Saints.

De spits scoorde in 2014 voor het laatst in de Premier League, maar bracht daar tegen Bournemouth verandering in. Na goed werk van Steven Davis schoot Rodriguez de bal drie minuten na rust in het lege doel. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd volgde vijf minuten voor tijd, toen Rodriguez de bal met veel gevoel in de bovenhoek mikte: 1-3. Southampton heeft nu drie punten meer dan nummer tien Bournemouth.