Southampton bindt Long en voorkomt verdere leegloop

Reacties

In een zomer waarin Southampton al afscheid moest nemen van Sadio Mané (Liverpool), Graziano Pellè (Shandong Luneng) en Victor Wanyama (Tottenham Hotspur) is de club er in elk geval in geslaagd om Shane Long langer aan zich te binden.

Southampton bindt Long en voorkomt verdere leegloop

De 29-jarige aanvaller uit Ierland zette donderdag zijn krabbel onder een verbintenis die in 2020 afloopt. Zijn oude overeenkomst zou in 2018 expireren. Long kwam in 2014 als een van de eerste aankopen van toenmalig manager Ronald Koeman (inmiddels werkzaam bij Everton) naar Southampton. Daarvoor stond de spits onder contract bij Cork City, Reading, West Bromwich Albion en Hull City.

'Shane was een belangrijk onderdeel van het team dat afgelopen seizoen alle clubrecords verbeterde', prijst directeur Les Reed de aanvaller op de website van Southampton. 'Zowel op als naast het veld kunnen we hem heel goed gebruiken.'

Eind mei trof Long nog doel tijdens het oefenduel tussen Ierland en Nederland dat in 1-1 eindigde. Op het EK kwam de aanvaller in alle vier wedstrijden die zijn land speelde in actie, zonder daarin tot scoren te komen. Ierland strandde in de achtste finale tegen de latere verliezend finalist Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.