Sousa op weg naar Fiorentina na vertrek bij FC Basel

Reacties

FC Basel neemt per direct afscheid van trainer Paulo Sousa. De weg naar Fiorentina - waar Vincenzo Montella onlangs moest vertrekken - ligt daarmee wagenwijd open voor de Portugees.

Sousa op weg naar Fiorentina na vertrek bij FC Basel

De Zwitserse landskampioen maakte woensdagavond bekend dat het met Sousa overeenstemming heeft bereikt over onmiddelijke beëindiging van het contract. Basel neemt daarmee afscheid van de trainer die pas een jaar aan het roer stond, maar afgelopen jaar hoge ogen gooide. De tacticus loodste zijn ploeg naar de achtste finale van de Champions League en de Zwitserse topclub werd met ogenschijnlijk gemak kampioen.

Het heeft er alle schijn van dat Sousa binnen afzienbare tijd tekent bij Fiorentina, de nummer vier van Italië. De Portugees is geen onbekende in de Serie A. In zijn spelersloopbaan was de 44-jarige trainer actief bij Juventus, Internazionale en Parma. Met de club uit Turijn won de middenvelder in 1995/96 ten koste van Ajax de Champions League, een seizoen later was hij met Borussia Dortmund de sterkste in het miljoenenbal.

Het vertrek van Montella bij Fiorentina verliep niet geruisloos. De voormalige aanvaller van onder meer AS Roma liet meermaals blijken interesse te hebben in een nieuwe uitdaging. Het veelvuldige geflirt schoot in het verkeerde keelgat bij zijn werkgever. 'Uit het recente gedrag van Montella hebben we kunnen opmaken dat hij niet de wil of passie heeft om verder te gaan als trainer van de club', aldus La Viola in een statement. De club zal een dezer dagen Sousa aanstellen als vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.