Soto (35) jaar na horrorblessure al blij met 'paar minuten'

Reacties

Een jaar na zijn horrorblessure, opgelopen in een ongelukkig duel met Rafael van der Vaart, is Elkin Soto klaar voor een passend afscheid bij FSV Mainz 05. De 35-jarige Colombiaan heeft 353 dagen gerevalideerd om nog een paar minuten te kunnen spelen voor de Duitse club die hij al negen jaar dient.

Soto (35) jaar na horrorblessure al blij met 'paar minuten'

Een treurig afscheid van zijn loopbaan dreigde toen Soto in mei 2015 twee banden in zijn linkerknie afscheurde en zijn meniscus beschadigde, doordat hij het gewricht overstrekte in en poging de bal te raken. In plaats daarvan schoot de ervaren middenvelder in het luchtledige, omdat Van der Vaart – toen nog captain van Hamburger SV, inmiddels op een zijspoor beland bij Real Betis – hem wilde beletten de bal vol op zijn slof te nemen.

Soto dreigde zijn laatste maanden als speler van Mainz aan de zijlijn te moeten doorbrengen. Zijn plan was immers om afgelopen zomer met zijn familie terug te keren naar eigen land. In plaats daarvan beloonden Die Nullfünfer hem voor zijn loyaliteit met een nieuw eenjarig contract. Soto, goed voor 205 officiële duels voor Mainz, mocht in Duitsland revalideren. Een jaar later dan gepland kan in de augustus 36-jarige Colombiaan door de voordeur vertrekken.

De knieblessure die Elkin Soto oploopt in duel met Rafael van der Vaart is de ergste die Mainz-manager Christian Heidel had gezien in zijn loopbaan. 'Zo'n knie had ik nog nooit gezien'.
De knieblessure die Elkin Soto oploopt in duel met Rafael van der Vaart is de ergste die Mainz-manager Christian Heidel had gezien in zijn loopbaan. 'Zo'n knie had ik nog nooit gezien'.

Trainer Martin Schmidt heeft de routinier inmiddels verwelkomd op de groepstraining. Het uitduel van komende zondag met Eintracht Frankfurt komt waarschijnlijk nog te vroeg. Vervolgens staan er nog maar drie duels op het programma. De wens van Soto is dan ook bescheiden. 'Ik wil dit seizoen nog een paar minuten spelen. Dat is mijn doel. Ik heb er alles aan gedaan. Mijn kracht is terug. Volgens mij ben ik op de goede weg', zei Soto, die zijn ploeggenoten voorafgaand aan de training bedankte.

Mainz heeft eigenlijk nog wel iets anders aan zijn hoofd. De oude club van Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel is nog in de race voor Europees voetbal, gezien de huidige zesde plaats. De huidige coach Martin Schmidt denkt dat er desondanks ruimte is voor het afscheid waar Soto na al die jaren recht op heeft. 'Dat doel moet hij hebben en mag hij ook hebben', zei Schmidt over het slachtoffer van de horrorblessure. 'Zijn terugkeer werkt motiverend voor iedereen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.