Sosa verruilt Turks kampioen voor avontuur bij Milan

Reacties

José Sosa maakt de overstap van de Turkse kampioen Besiktas naar AC Milan. De 31-jarige Argentijn tekent een contract tot medio 2018 met de nummer zeven van de Serie A van afgelopen seizoen. Volgens Italiaanse media betalen de Milanezen 7,5 miljoen euro voor de middenvelder.

Sosa verruilt Turks kampioen voor avontuur bij Milan

Sosa speelde twee seizoenen in Turkije, waar hij met zeven doelpunten en twaalf assists in de competitie een belangrijk aandeel had in de veertiende landstitel van De Zwarte Adelaars.

Voor zijn komst naar Istanbul kwam de negentienvoudig international in Europese competities uit voor het Oekraïnse Metalist Kharkiv, Atlético Madrid, Napoli en Bayern München. Bayern haalde hem in 2007 op jonge leeftijd voor circa negen miljoen euro van Estudiantes uit zijn geboorteland.

Bij Milan komt Sosa landgenoot Leonel Vangioni tegen. De Italiaanse grootmacht nam de Argentijnse linksback eerder deze zomer over van River Plate. De Rossoneri staan sinds deze zomer onder leiding van Vincenzo Montella. De 42-jarige hoofdtrainer eindigde vorig seizoen met Sampdoria op de vijftiende plek in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.