Soriano verlaat Red Bull op valreep voor avontuur in China

Reacties

Een dag voor het verstrijken van de transferdeadline in China heeft Beijing Guoan nog toegeslagen. De club uit de Super League kaapt Jonathan Soriano per direct weg bij Red Bull Salzburg.

Soriano verlaat Red Bull op valreep voor avontuur in China

De 31-jarige aanvoerder van de Oostenrijkse topclub heeft een tweejarig contract getekend bij Beijing Guoan, zo meldt Red Bull Salzburg op de clubsite. Volgens diverse media maken de Chinezen circa vijftien miljoen euro over.

Soriano stond vijf jaar onder contract bij Red Bull. De Spanjaard veroverde met zijn club vier landstitels en kroonde zich drie keer tot topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga. In het seizoen 2013/2014 werd hij topscorer in de Europa League (seizoen 2013/2014). Soriano heeft in totaal 172 treffers op zijn naam staan voor Red Bull.

In Nederland is Soriano vooral bekend om zijn drie treffers tegen Ajax in de zestiende finales van de Europa League. Hij hielp zijn ploeg met twee doelpunten aan een 0-3 zege in de Arena en kwam in de return (3-1) opnieuw tot scoren.

'De tijd is gekomen voor een nieuwe uitdaging', zegt Soriano op de website van Salzburg. 'Ik ben de club dankbaar dat ze mijn transfer niet hebben tegengehouden. Mijn jaren bij Red Bull waren heel bijzonder en zal ik nooit vergeten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.