'Sony beëindigt sponsorcontract met FIFA vanwege onrust'

Reacties

FIFA raakt met Sony mogelijk opnieuw een grote sponsor kwijt. Het Japanse bedrijf, één van de zes belangrijkste partners, ziet een verdere samenwerking niet zitten naar aanleiding van de onrust rondom de wereldvoetbalbond. Dit melden Japanse media.

'Sony beëindigt sponsorcontract met FIFA vanwege onrust'

Het contract met Sony, volgens zakenkrant The Wall Street Journal goed voor 28,1 miljoen euro per jaar, loopt tot december dit jaar. Naar verluidt zou het elektronicabedrijf bezorgd zijn over het veelbesproken rapport van onderzoeksleider Michael Garcia.

In een eerder stadium liet luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines ook al weten niet langer in zee te gaan met de FIFA. De andere drie grote sponsors Adidas, Coca-Cola en Hyundai, blijven vooralsnog wel verbonden aan de wereldvoetbalbond.

Met het wegvallen van twee grote sponsors zou de druk op voorzitter Joseph Blatter alleen maar toenemen. De 78-jarige Zwitser stelde zich verkiesbaar voor een vijfde termijn als FIFA-preses. Behalve de spanning rondom het veelbesproken 'corruptierapport' zorgen ook de commerciële tegenvallers voor kopzorgen.

Een woordvoerder van de FIFA zegt dat de wereldvoetbalbond nog in gesprek is met Sony.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.