'Sonck in de spits, zeker niet Van der Vaart'

Wesley Sonck is de aangewezen man om centraal in de spits te spelen nu Zlatan Ibrahimovic naar Juventus is vertrokken. Of Ajax moet alsnog een nieuwe aanvalsleider aantrekken. Rafael van der Vaart vindt zichzelf geen structurele optie, en daar zijn de bezoekers van VI.nl het mee eens.

'Sonck in de spits, zeker niet Van der Vaart'

In de poll kreeg Sonck met 37 procent de meeste steun. In zijn debuutseizoen overtuigde de 26-jarige Belg echter bij vlagen. In de Holland Casino Eredivisie kwam hij tot 25 duels, waarin hij negen keer scoorde. In de Champions League deed Sonck het vier treffers in zeven duels veel beter.

Het aantrekken van een nieuwe spits lijkt voor Ajax voorlopig geen optie. Ten eerste is de internationale transfermarkt gesloten en kan er dus alleen in Nederland worden geshopt. En ten tweede is de inschrijvingstermijn voor de Champions League verlopen en kan een nieuwe nummer 9 dus sowieso niet meedoen in Europa.

In Rafael van der Vaart als vervanger van Ibrahimovic heeft het publiek weinig vertrouwen. Slechst negen procent wil de Nederlandse international in de spits. Ook zelf voelt Van der Vaart er weinig voor.

'Als Koeman in de Champions League eens met twee spitsen wil spelen van wie ik er één ben, dan wil ik dat wel doen. Maar ik ga niet een serie van wedstrijden in de punt van de aanval spelen', waarschuwde Van der Vaart in het AD.

Opmerkelijk is dat Ryan Babel er beter opstaat dan Van der Vaart en Yannis Anastasiou, die in de winterstop werd aangetrokken toen Ibrahimovic vanwege een liesblessure ontbrak. Babel speelde slechts één keer in de eredivisie.

Bekijk hier al onze video's