Solskjær velt Bolton met hattrick

Manchester United was niet eens zoveel sterker dan Bolton Wanderers maar won desalniettemin eenvoudig (0-4). Ole Gunnar Solskjær (foto) was in de uitwedstrijd met een hattrick deze keer de grote man bij United. Ruud van Nistelrooy kwam pas in de slotfase los.

United-manager Alex Ferguson hield alleen Juan Sebastian Veron aan de kant. De andere grote namen verschenen allemaal aan de aftrap. De vedetten beschaamden het vertrouwen van hun trainer niet.

In het begin van de wedstrijd, waarin Bolton via topscorer Michael Ricketts twee keer gevaarlijk was, leek het nog een echte wedstrijd te worden. Maar na de openingsgoal van Solskjær, in de 15e minuut, kwam United vrijwel geen moment meer in gevaar. En als Bolton eens in de buurt van de goal kwam, dan trad doelman Fabien Barthez steeds sterk op.

Manchester was duidelijk beter maar kreeg niet eens zoveel uitgespeelde kansen. Het tweede en derde doelpunt van Solskjær kwamen allebei tot stand uit dode spelmomenten. De eerste keer kopte de Noorse spits een hoekschop van David Beckham tegen de touwen, de tweede keer promoveerde hij een vrije trap van diezelfde Beckham al koppend tot een doelpunt.

Van Nistelrooy kreeg pas in de slotfase wat kansjes. In eerste instantie miste hij nog, maar zes minuten voor tijd hoefde hij op aangeven van Ryan Giggs alleen zijn voet tegen de bal te zetten om de eindstand op 0-4 te bepalen. Het was voor de voormalige PSV'er zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Solskjær kwam met zijn hattrick op tien treffers in het Premiership.

Charlton Athletic boekte een belangrijke 1-0 zege op het worstelende Derby County. Chris Bart-Williams maakte ruim tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sunderland ging op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Middlesbrough. Noel Whelan scoorde voor derde keer op rij en hielp zijn ploeg daarmee aan drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.